Актуални конфигурации за Монах

Монасите са свещени воини, канализиращи божествената си мощ чрез чистата сила на волята си.
Потребителски аватар
MVP
Orendist
Мнения: 228
Контакти:

Актуални конфигурации за Монах

Мнение#1 » 12 май 2015, 13:45

Пач 2.2
Последни обновявания:
19.05.2015
17.05.2015


Rainment of the Thousand Storms:

  • Cold Dashing Strike - най-разпространеният в момента за GR 50-55+. Има няколко вариации: с Flying Dragon, с Pig Sticker + Gift of Silaria или с Azurewrath + Pig Sticker. В някои случаи генераторът се сменя с Crippling Wave - Tsunami
  • No Mantra Dual Wield - ултимативната разновидност на горния build, но много по-агресивен и рискован. Изисква изключително добър и специфичен гиър, доказано чисти GR 57+.
  • Torment 6 God Monk - Speed Farm. Може би най-бързият Т6 build в играта. Dashing Strike-ът може да one-shot-не абсолютно всичко в Т6 благодарение на Envious Blade и се презарежда за по-малко от секунда с In-Geom. Чисти Т6 рифт за по-малко от минута.
  • Fluffy Flying Flaming Fire Fists - доказано затваря GR 59+. Ползва Cindercoat, RoRG и Obsidian Ring of the Zodiac. Елементът е firе, за разлика от най-разпространените билдове на cold. Нужно е да стаквате RCR, за да спамите Dashing Strike непрекъснато.

zDPS, Support & Tank

  • XP Leecher Support - ултимативен XP build, предназначен за бързи GR 35-40 в партита. Почти всички предмети се крафтят, останалите падат лесно. Много удачен за начало на сезон, когато нямате парагони и други ключови предмети.
  • Cold EP Tank - support build за високи GR 55+ в парти. Ползва 4 Inna + 4 Sunwuko части. Интересно решение в случая е ползването на Focus & Restraint за танк герой, които правят взривовете на Exploding Palm-a още по-зверски и чистенето още по-бързо.
  • Ultimate Riot Control - изцяло crowd control build, предимствата пред останалите подобни е, че нонстоп blind-вате и нонстоп stun-вате всичко около вас. С други думи по-слабата алтернатива на Fear WD.

Sunwuko & Inna


TrialsИзточник: diablofans.com
Когато огън завали от небесата, човечеството ще пожъне това, което е посяло.

Потребителски аватар
Ветеран
Монаха
Мнения: 657
Контакти:

Пач 2.3

Мнение#2 » 31 авг 2015, 14:33

Пач 2.3
Последна промяна: 04.09.2015


GR74+ Healing monk (за група)

0-левият вариант, или този, който трябва да се знае :)

Изключително лесен за игра, а и сравнително бързо се събира екипировката, но без него в големите г-рифтове просто не може. Идеята е простичка - събирате колкото може повече Life per Second (regen), така че останалите в групата да намажат максимално от Mantra of Healing и Blinding Flash. Междувременно гадините се събират на куп с Cyclone Strike и маркират за допълнителна щета с Inner Sanctuary. Останалите предмети и умения допълват build-a така че групата да оживее дори в най-страшните GR.
Има и друг вариант - за бързи GR с максимално exp


Uliana's Broken Promises

1-ят и най-забавен за игра билд.

Изключително лесен за игра и подходящ за парти, като го препоръчвам на всеки начинаещ. Основа на билда е да премахнете Critical Hit Chance от всички предмети, и да кубирате Broken Promises


Shenlong's Icy Fists

2-ят билд е за любителите на бързите генератори.

Монасите нямаха демидж билд на генератори откакто излезна RoS, така че това е нещо ново за тези, който не са играли преди експанжъна. По-подходящ за соло атакуване на ладера, изключително контактен, даващ по-добро survivability от същия билд но на fire. Основното за билда е да ПОДДЪРЖАТЕ НА МАКС спирита докато получавате бъфа от Shenlong's Spirit


THE Experience-Support Build

3-ят билд е само за групи.

В пач 2.3.0 експириънса в бързите рифтове вече няма да е само за играчите с такъв гиър, а ще се дели между всички в партито. Съответно ще "давате" експ и на съотборниците си. Въпросният билд обаче има и 2-ро преимущество. Ще имате около 1mil life per second и ще давате на съотборниците си около 300хиляди life per second. Това е изключително полезен билд за маняците на висок парагон. Реално безсмъртие за хардкор дори да ви спре тока или нета. 8-)


Monkey King's Exploding Palms

4-ят билд и лично мой фаворит.

Много сложен за игра и САМО за парти. Препоръчвам го на тези, който смятат да атакуват топа в ладера. Целият демидж на билда идва от момента на гърмеж на EP, а за да се бъфне EP трябва да направите следното.
Включвате едновременно бонуса от Shenlong's Spirit, Monkey King's Garb и Bastions of Will ДОКАТО спирита ви е пълен и НЕ ПОЗВОЛЯВАТЕ да се смъква от макса, Broken Pormise е прокнал, и си следите демиджа с отворен инвентар (копче C).
За капак тая фатка трябва да стане В МОМЕНТА на умиране на трашмобове. :lol:
С този билд One-Shot вам рифтър на TX без никакъв пилон, и неоптимизиран гиър (500 парагон в ПТР-а). Всеки сам може да прецени за какъв демидж иде реч, НО последователността е ключова, и трябва да има трашмобове.


Успех и приятна игра!

Потребителски аватар
Модератор
Dimcho
Мнения: 2270
Контакти:

Пач 2.4 - Монах

Мнение#3 » 16 фев 2016, 10:46

Пач 2.4
последна промяна: 16.02.2016

Група

  • Globe Support - за стабилна група с доктор/маг - осигурява много колби. Приоритети: CDR, CC, Vitality, AR. Вариант 2
  • LoH Heal Monk - нов вариант за "линейка", този път с много LoH и обновените нараменници Lefebvre’s Soliloquy. 3 части Inna + 2 броя Raiment + Istvan. Приоритети: CDR, LoH, Vitality, AR
  • Palm Cold Monk - ще си проличи :)

Соло

Последна промяна от Dimcho на 16 фев 2016, 10:20, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Модератор
Dimcho
Мнения: 2270
Контакти:

Пач 2.4.2 / 2.4.3 / 2.5.0 / 2.6.0 - Монах

Мнение#4 » 08 авг 2016, 13:43

Пач 2.4.2 / 2.4.3 / 2.5.0 / 2.6.0
последна промяна: 10.07.2017

СолоРифт/БаунтиГрупа
Източник: DiabloFans
Последна промяна от Dimcho на 10 юли 2017, 13:02, променено общо 3 пъти.
Причина: Пач 2.6.0

Потребителски аватар
Модератор
Dimcho
Мнения: 2270
Контакти:

Пач 2.6.1

Мнение#5 » 25 окт 2017, 12:50


Върни се в “Монах”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост