Пет интересни факта от историята на Диабло за Некромант

Жреците на Ратма или "некроманти" са обучени да пазят крехкото равновесие между силите на живот и смърт
Потребителски аватар
Модератор
Dimcho
Мнения: 2242
Контакти:

Пет интересни факта от историята на Диабло за Некромант

Мнение#1 » 09 май 2017, 11:02

Пет интересни факта от историята на Диабло за Некромант

Изображение

Жреците на Ратма

Некроманти наричат себе си "жреците на Ратма", но кой е Ратма? Той е бил един от първите нефилими на Светилището, син на архангела Инариус и демона Лилит. Ратма имал вродена способност да манипулира жизнените сили, като предал тези знания на първия Некроманат - Менделн. От тогава всички Некроманти изучавали тези умения и станали могъщи заклинатели, способни да контролират душите. Те владеят силите на живот и смърт. Практическата перспектива за съществуването на Ратма става основата на Водещите принципи на некромантие, "Великия цикъл на битието" (Great Cycle of Being), където животът и смъртта са просто различни състояния, които се преливат едно в друго, вместо да са линейни.

Diablo III Deluxe Hardcover.jpg
Diablo III Deluxe Hardcover.jpg (182.33 KиБ) Видяна 216 пъти


Те знаят истината

В края на Големия конфликт, известен като "Война на греха", силите на Рая и Ада сключили договор, за да запазят света на Светилището извън границите на влияние и на двете страни. За да спазят този пакт, спомените за "Войната на греха", както и знанието за съществуването на Рая и Ада, били заличени от умовете на почти всички хора в Светилището, като едно от малкото изключения бил първият Некроманат - Менделн. Всички Некроманти познават Рая, Ада и истинския произход на човечеството като нефилим. Докато човечеството едва сега започва да разбира своето истинско наследство и сила, Некромантите са знаели през цялото време. Именно тези факти карат последните да спазват принцип, наречен "Балансът".

Heroes of the Storm Eternal Conflict.jpg
Heroes of the Storm Eternal Conflict.jpg (265.35 KиБ) Видяна 216 пъти


Баланс във всичко

Балансът е философия, която спазват всички Некроманти. Според него човечеството не трябва да се води от машинациите на Рая и Ада, така че обитателите на Светилището да могат да избират собствената си съдба. Човечеството не бива да се манипулира като пешка във "Вечния конфликт", като на Некромантите се пада да защитава света от заплахите, за които повечето хора дори не знаят. Некромантите често обикалят света, за да се борят срещу демоничните нашествия или ангелските пробиви, за да може останалата част от човечеството да расте и да се развива със свое собствено темпо, без външни влияния.

Diablo 3 World Map.jpg
Diablo 3 World Map.jpg (245.56 KиБ) Видяна 216 пъти


Таен култ

На Некромантите са поверени някои от най-пазените тайни за Светилището, а това кара основателите на култа да потърсят изолация от останалата част от човечеството. В крайна сметка, Некромантите основали подземен град, скрит в източните джунгли на Кехджистан, за да практикуват своя собствен стил магия, далеч от любопитните очи на съперничещите си кланове и възгледите на другите. Тайните на дома им са толкова добре охранявани, че дори учени като Декард Кеин, не знаят много за този град. Дори и името му все още е забулено в мистерия.

Diablo 3 Rise of the Necromancer.png
Diablo 3 Rise of the Necromancer.png (883.39 KиБ) Видяна 216 пъти


Не толкова зли, колкото мислите

Докато повечето общества в Светилището виждат манипулирането на мъртвите като нещо лошо, Некромантите са далеч от такива морални двусмислици. Те виждат некромантията (necromancy) просто като още един инструмент в борбата с истинските злини на Сътворението - силите на Ада. Смъртта не е окончателна за Некромант, колкото е за другите, тъй като животът и смъртта са просто различни части от "Великия цикъл на битието". За Некромант призоваването на призрака, който ще изтръгне душата от враговете му, не се различава от Магьосницата, която създава огнена топка, за да победи враговете си.
Върни се в “Некромант”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост