Периферия
Re: Препоръчайте монитор
Pulse-width modulation или Широчинно-Импулсна Модулация (ШИМ) - служи за управлението на яркостта на LCD и LED дисплеи. В TFT Central може да провериш дали даден модел има или не.
Препоръчайте ми очила за монитор
Препоръчайте ми очила за монитор
Привет,
понеже зрението все още ми е перфектно, и ще се постарая да го задържа такова колкото се може по-дълго, та да попитам има ли някой дето да е по-запознат и да ми препоръча очила за монитор.
Като цяло седя по 8ч в работа пред PC, и след това ако седна на диаблото или някоя друга игра или филм и ми се събират около 14ч. на ден.
Ориентирал съм се към carl zeiss, но не съм много запознат.
Дайте съвет, като цената не е от значение. (все пак за здраве не се жали)
Привет,
понеже зрението все още ми е перфектно, и ще се постарая да го задържа такова колкото се може по-дълго, та да попитам има ли някой дето да е по-запознат и да ми препоръча очила за монитор.
Като цяло седя по 8ч в работа пред PC, и след това ако седна на диаблото или някоя друга игра или филм и ми се събират около 14ч. на ден.
Ориентирал съм се към carl zeiss, но не съм много запознат.
Дайте съвет, като цената не е от значение. (все пак за здраве не се жали)
- SvettStark
- Потребител
- Клас: Варварин
- Помощник: Тамплиер
- Контакти:
Re: Препоръчайте ми очила за монитор
Същият съм и аз,мислех си за такива очила,но най-евтиния модел е от 90 лева.Заради компютрите вече съм с отклонение 1,25 и 1,00.8 часа на работа пред пс после вкъщи още 2-3 часа и вече се замислям сериозно за такива очила та дори и 200 лева да са!!!
Моят съвет е не търси марка а иди до мола и си направи безплатен тест на очите както аз направих и на самото място ти предлагат или защитни очила или такива които да ти корегират зрението от които аз имам нужда в момента!Ако си купиш такива които са направо готови с някаква измислена марка сигурно ще ти излязат по -скъпо.
Моят съвет е не търси марка а иди до мола и си направи безплатен тест на очите както аз направих и на самото място ти предлагат или защитни очила или такива които да ти корегират зрението от които аз имам нужда в момента!Ако си купиш такива които са направо готови с някаква измислена марка сигурно ще ти излязат по -скъпо.
Моите очила като ги правиха във фотото им сложиха някакво покритие ама дали помага не знам
За плоските екрани за да не ви се морят очите трябва подсветката (яркостта на монитора да е на max) и ако ви е много светъл да го коригирате софтуерно от Windows-a.
http://anchev.soupvolov.com/informacia/monitors.html
За плоските екрани за да не ви се морят очите трябва подсветката (яркостта на монитора да е на max) и ако ви е много светъл да го коригирате софтуерно от Windows-a.
http://anchev.soupvolov.com/informacia/monitors.html
Трудно бих изтърпял яркост на 100% - това са 250-300 свещи (типично) на доста малка площ. Поне аз си държа мониторите на около 50%-75% яркост и вече коригирам контраста според самия монитор и цели.
Иначе ползвам стандартни "очила за компютър" (без диоптър) и определено има разлика спрямо преди (вече 5-та година). Намалените отблясъци от дисплея и другите повърхности оказват положително влияние.
И един съвет, който често забравяме при стоенето по цял ден: мигайте
Иначе ползвам стандартни "очила за компютър" (без диоптър) и определено има разлика спрямо преди (вече 5-та година). Намалените отблясъци от дисплея и другите повърхности оказват положително влияние.
И един съвет, който често забравяме при стоенето по цял ден: мигайте
Аз си поръчах очила от оптика. Прегледаха ми очите, избрах си рамка и след няколко дена си ги взех. Струваха към 80-90 лева. Не съм много сигурен, но мисля че прегледа беше безплатен.
Ето две интересни програмки, които могат да са ти полезни.
Ето две интересни програмки, които могат да са ти полезни.