WarCraft 3: Reforged

Официални новини от Blizzard
Потребителски аватар
Noxifer
Форумен маниак
Форумен маниак
Мнения: 218
Клас: Ловец на демони
Помощник: Разбойник
Контакти:

WarCraft 3: Reforged

Мнение от Noxifer » 31 яну 2020, 00:20

Ето нещо като обобщение на събитията около WarCraft 3: Reforged от последните дни.

Играта излезна в много лошо състояние.
В продължение на първия ден, два почти нищо не работеше както би трябвало:

-offline Custom Games не работеха, защото изискваха инсталация на Apple-ски software на име Bonjour, който не се инсталираше.

-online Custom Games не работеха. Тествах с приятел. Без значение кой от двамата опитваше да направи игра, а другият -- да се присъедини, играта твърдеше, че "мачът е започнал", независимо, че не беше.

-Кампанията не работеше за доста хора. Пускат дадена мисия и играта автоматично ги "побеждава" и съответно играчът не може да продължи.

-Versus е счупен (все още). Често след активиране на търсене на опонент(и), играта вместо да зареди мача оставя играчите на менюто. Ново търсене не може да бъде стартирано, докато не се рестартира целия клиент.

Други проблеми с Reforged:

-Някой от новите модели са прекалено грозни и не пресъздават добре оригиналните модели. Важи и за движещите се портрети... например Трал и Майев.
-По време на Кампанията, някой визуални ефекти просто липсват, съответно сцената изглежда по зле от оригинала...
- Cut сцените не са пресъздадени по начина рекламиран на BlizzCon 2018:


- Нов интерфейс няма.
-Много ключови функции като Ранк Листа/Стълбица (ladder), статистики в профилите на играчите и Кланове липсват.
-Отвратителни промени в Условията за Ползване (ТоS) правят всяка карта създадена на map editor-a собственост на Blizzard.

Всички гореспоменати неща (и много други, които не съм споменал) доведоха до безпрецедентни критики насочени срещу Blizzard. Tемите в официалния форум са на 99% негативни. Оценката на играта на Metacritic е 0.5/10.

Ако трябва да оценявам играта, било нещо такова:
Оригиналът WC3: RoC+TfT 10/10
Reforged 4/10 (даже и това им е много на този етап, повечето хора им дават 0)


Ако притежавате базовите WarCraft3: Reign of Chaos и The Frozen Throne и все пак искате да инсталирате и да пробвате играта, ето как се прави:

Ако не сте си закупили Reforgerd и искате да играте на battle net, ще трябва да дръпнете новия клиент.
Battle net апликацията показва една единствена опция "Купете сега" в опит да Ви подлъже да си закупите Reforged, без значение, че играта реално може да се играе заедно от хора и със, и без Reforged.

За да си дръпнете новият клиент, трябва да влезнете на сайта на Blizzard и да си дръпнете киента от там. Без значение дали избирате Reign of Chaos или The Frozen Throne, реално дърпате най-новият Reforged клиент).
Новият клиент е ~30GB, без значение, че не сте си закупили Reforged или не.

С новия клиент базовата игра изглежда по-зле от преди! Липсват сенки и други ефекти. Допускам, че това е направено нарочно, та да подтикне хора да си закупят Reforged.
от Blizzard твърдят, че това ще бъде оправено с patch, който ще бъде достъпен по-късто тази седмица.

Ако се колебаете дали да си закупите играта или не, препоръчвам да изгледате това видео. Съдържа всички нови cut сцени, та съответно да можете да прецените дали си струва парите:
Последна промяна от Noxifer на 04 фев 2020, 20:33, променено общо 5 пъти.

Потребителски аватар
Noxifer
Форумен маниак
Форумен маниак
Мнения: 218
Клас: Ловец на демони
Помощник: Разбойник
Контакти:

Re: WarCraft 3: Reforged e умопомрачителен

Мнение от Noxifer » 31 яну 2020, 21:59

4/2/2020

update от разработчиците на официалния форум на играта:
https://us.forums.blizzard.com/en/warcr ... date/18425

Чувствайте се свободни да прочетете поста сами и да си извадите съответните изводи. Аз ще споделя моите впечатления и размишления над нещата, които намирам за ключови:
Публикувано от Blizzard: "Открихме бъг, който прави така, че цветовете и нюансите им да изглеждат по различен начин в новия клиент като се избере Classic Mode в сравнение с начина, по който изглеждаха в оригиналния клиент"
(има се предвид преди да пуснат Reforged)
Публикувано от Blizzard:"Тестваме решение и ще го квлючим в обновление, което ще е достъпно в края на седмицата".
Това е единственото споменато нещо, което смятам, че ще бъде благоприятно за играта. За съжаление с това благоприятната част от поста се изчерпва. Ако се зачетем достатъчно, ще остановим, че поста е изключително лъжлив и нагъл!
Публикувано от Blizzard:...we want to say we’re sorry to those of you who didn’t have the experience you wanted...
Още в самото начало, от Blizzard на пръв поглед се извиняват за проблемите около излизането на играта. Това е само привидно.

Реално, с изказването си Blizzard се опитват да прокарат твърдението, че видите ли... хората имат неадекватни очаквания за играта и те едва ли не се извиняват, че не оправдали хорските очаквания, които хората са си ги съчинили и са се пръкнали едва ли не от въздуха.

А истината е, че хорските очаквания не са случайни.
Очакванията са базирани на рекламата на играта на BlizzCon 2018та. Базирани са също така и на това, че до ден днешен (4/2/2020та) така наречените enhanced, more cinematic cutscenes до ден днешен се рекламират на официалния сайт за играта!

И по-долу в поства се вижда изключителната наглост:
Публикувано от Blizzard:"There are some individual concerns we’ve seen that we’re not currently planning to address and we wanted to give the community a heads-up. As of Version 1.30 of the original game, we saw very low usage of tournaments and of the Reign of Chaos ruleset, so we removed both in mid-2019 (in Version 1.31). Eliminating the maintenance for underused elements has helped us streamline our overall support of the game and focus on areas impacting the most players. That said, we do anticipate that players who prefer Reign of Chaos will find custom games with similar rulesets, which we hope will help satisfy that concern.

Related to that, as we talked about last year at BlizzCon, we did not want the in-game cutscenes to steer too far from the original game. We went a little deeper into the thought process behind that at the show, but the main takeaway is that the campaigns tell one of the classic stories in Warcraft history, and we want to preserve the true spirit of Warcraft III and allow players to relive these unforgettable moments as they were (albeit rebuilt with new animations and the higher fidelity art)."
Превод на махленски:
Публикувано от Blizzard:" Тук, там има един, двама тъпаци, които се оплакват за някакви незначителни неща, с които няма да се занимаваме... например, че сме махнали in-game турнирите. Е, много искате. Нема турнири!

Свързано с това, има и други тъпаци, които се оплакват, че не сме направили cut сцените по начина, по който рекламирахме на BlizzCon 2018та и рекламираме до ден днешен на официалния сайт за играта.
Е да, ама ние споменахме по време на BlizzCon 2019та.. на някакъв забутан панел, който никой не е гледал, че тия неща няма да ги има в крайния продукт... нищо, че до ден днешен рекламираме тези cut сцени на официалния сайт за играта.
Та, вината си е ваша, че не сте разбрали. Гледайте си работата!
И сищо така, ако бяхме пуснали по-добрите cut сцени, щото искаме да запазим историята на играта!"
Как това да рекламираш нещо на BlizzCon и на сайта си и да не го сложиш в крайният продукт... и също така как enhanced, по-cinematic сцените биха развалили историята на играта... така и не се разбира.

Чиста проба измамна реклама/false advertising.
Последна промяна от Noxifer на 07 фев 2020, 21:05, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Noxifer
Форумен маниак
Форумен маниак
Мнения: 218
Клас: Ловец на демони
Помощник: Разбойник
Контакти:

Re: WarCraft 3: Reforged

Мнение от Noxifer » 04 фев 2020, 20:42

Ето и отзивите на други играчи и youtube-ъри по повод така наречения "developer update"
Отговори